סיסמתך תשלח אליך בדואר אלקטרוני

מתכון: סופגניית ספינג’ מרוקאית במילוי בשר אירופאי, פטריות וריבות בצל ושרי

מאת: הלידרים | 29 בנובמבר 2018

לחובבי הבשר – מתכון להכנת סופגניות ספינג’ מרוקאיות במילוי בשר פיקניה אירופאי טרי, ריבת שרי ובצלי שאלוט מקורמלים. המתכון באדיבות קמפיין הבשר של האיחוד האירופי Taste The Best

סופגניית ספינג' מרוקאית

סופגניית ספינג’ מרוקאית

מצרכים לכ-13 יחידות:

לספינג’:

330 גרם קמח

2 כפות סוכר לבן

1 כף שמרים יבשים

1 כוס מים פושרים

330 מ”ל שמן לטיגון

לריבת הבצל:

קילו בצלי שאלוט

חצי קילו סוכר חום

200 גרם  דבש סילאן

כוס וחצי יין אדום יבש

מקל קינמון

לריבת השרי:

קילו עגבניות שרי מקולפות וחלוטות.

חצי קילו סוכר חום

כוכב אניס

כוס מים פושרים

 

למלית הפטריות:

חופן פיטריות שיימגי, פיטריות מלך היער, פיטריות פורטובלו חומות ופטריות שמפיון טריות.

כפית פלפל שחור גרוס

רבע כפית מלח גס

שתי כפות  רוטב טריאקי

שליש כוס שמן.

למלית הבשר:

בשר פיקניה אירופאי טרי (שפיץ צ’אך)

אופן הכנת הספינג’

שמים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את הקמח, הסוכר והשמן ומעבדים. מוסיפים את המים ולשים יחד עד קבלת בצק אחיד. משהים למנוחה כ-10 דק’.

משמנים את הידיים ומעבדים את הבצק שוב, ביד, בתנועות הרמה רחבות.

משהים את הבצק לתפיחה למשך 20 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מחממים בסיר רחב את השמן לטיגון.

טובלים את הידיים בקערת המים תולשים מהבצק כדור בגודל אגרוף ויוצרים בעזרת האגודלים חור במרכז הכדור.

מטגנים את הכדורים בשמן החם עד הזהבה.

מניחים את הספינג’ על נייר סופג.

 

אופן הכנת הריבות:

את כל מרכיבי הריבות מניחים בסיר ומביאים לרתיחה, לאחר מכן מבשלים על אש קטנה עד הסמיכות הרצויה.

אופן הכנת הפטריות:

קוצצים את כל סוגי הפטריות וביחד עם השמן שמים על אש נמוכה כאשר הפטריות מתחילות להגיר נוזלים מוסיפים את הטריאקי והפלפל השחור. מבשלים עוד כ-2-3 דקות ומניחים בצד להתקרר.

אופן הכנת הבשר:

את נתח הבשר עוטפים בנייר פרגמנט וגם בנייר כסף, מכניסים לתנור לחום של 70 מעלות למשך חמש וחצי שעות, כאשר בכל שעה הופכים צד.

 

אופן סידור המנה

פותחים את הספינג’ המוכן וממלאים בשכבות: בשר, פטריות וריבות.

בתיאבון

 

תגובות

תגובות