סיסמתך תשלח אליך בדואר אלקטרוני

פסטה ברוטב פומודורו עם קציצות בשר אפויות בסיר אחד

מאת: הלידרים | 2 באוקטובר 2018

אחרי החגים כבר כאן. לאחר שתם כוחנו לבשל מנות מורכבות, השפים של קנור מציעים מנת פסטה מעולה, שילדים אוהבים במיוחד, שמתקתקים בקלות: את הקציצות אופים ובמקביל מכינים רוטב כיפי וטעים בעזרת “קנור” מרכיבים טבעיים בלבד.

צילום: אפיק גבאי

מתכון ל- 6 מנות.

מצרכים:

לכדורי הבשר:

500 גרם בשר טחון

כף גדושה אבקת מרק עוף קנור, מרכיבים טבעיים בלבד.

ביצה גדולה

צרור עלי פטרוזיליה, קצוצים (שומרים קצת בצד להגשה)

חצי כוס פירורי לחם

מלח ופלפל לפי הטעם

שמן זית, לטיגון רדוד

4 כפות שמן זית

לרוטב ולפסטה:

1 חבילת פסטה שאוהבים

2 צנצנות רוטב פומודורו קנור

מעט אורגנו מיובש (לפי הטעם)

2-3 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-210 מעלות.

שמים את כל המצרכים להכנת כדורי הבשר בקערה גדולה. מערבבים לתערובת אחידה ולשים 2 דקות.

בעזרת ידיים רטובות, לוקחים כמות קטנה (בערך כפית) מהתערובת ומגלגלים לכדורים קטנים.

מניחים את הכדורים על תבנית תנור עם נייר אפייה. משמנים את הכדורים עצמם (לא את הנייר אפיה) ואופים 10-15 דקות או עד שהקציצות זהובות ועשויות לחלוטין במרכז.

במקביל, מכינים את הרוטב והפסטה:

ממלאים סיר גדול ורחב במים עד חצי גובה ומביאים לרתיחה. מוסיפים מעט מלח ואת הפסטה ומבשלים חצי מזמן הבישול המומלץ באריזה.

מוציאים את מרבית המים בעזרת מצקת. משאירים פסטה עם כמות של בערך 2 כוסות מי בישול.

מוסיפים פנימה את רוטב העגבניות ואת האורגנו ונותנים לפסטה להמשיך להתבשל ברוטב עד שהיא עשויה לטעמכם.

בוחשים פנימה את כדורי הבשר האפויים ועוד מעט שמן זית, מעטרים במעט פטרוזיליה קצוצה ומגישים.

טועמים ומתבלים במלח לפי הצורך. מגישים מיד.