סיסמתך תשלח אליך בדואר אלקטרוני

האיחוד האירופי בקמפיין ראשון מסוגו בישראל

מאת: תמיר ילינק | 4 בספטמבר 2018

מטרתו -לשכנע את הישראלים לצרוך בשר המיוצר באירופה, צריכת בשר הבקר לנפש בישראל היא מהגבוהה בעולם. בשלושה עשורים האחרונים זינקה הצריכה לנפש במאות אחוזים. מעל ל-60% מהבשר מקורו בחו”ל

קמפיין ראשון מסוגו החל בישראל בחודש יוני.  תכליתו – שיווק בשר ממקור אירופי לישראלים. לאור הזינוק החד בצריכת הבשר לנפש, גידול בכמויות הבשר המיובאות מחו”ל ושינויים רגולטורים שונים כגון: הפחתת המכס, הגדלת מכסות בפטור מלא וקיבוע שיעור המכס על 12% בלבד משנת 2020 החליטו באיחוד האירופי לצאת בקמפיין פרסומי רחב היקף, שיימשך לפחות 3 שנים, ושיציג לישראלים את יתרונות הבשר האירופי. הקמפיין מכוון הן לצרכן עצמו, שיעדיף לרכוש בשר ממקור אירופי והן ליבואנים ולשוק הקמעונאי על מנת לעודד הגברת היבוא והשיווק של בשר שמקורו באירופה.

הקמפיין מתמקד בעידוד יבוא בשר כשר –  טרי (מצונן)- וקפוא – לא חי. קטגוריית הבשר הטרי היא הקטגוריה שבישראל חל בה הזינוק הגבוה ביותר במכירות – מ-517 מיליון ש”ח בשנת 2014 ועד 891 מיליון ש”ח ב-2017. נתח יבוא בשר בקר טרי מסך הבשר הנצרך בישראל הגיע בשנת 2017  ל-%7, בהשוואה ל-%2 בלבד בשנת 2015. כמות הבשר הקפוא מסך הבשר הנצרך בישראל עומד על -%53 בשנת 2017.

 

ובנוגע למחיר לצרכן – עפ”י נתוני משרד הכלכלה – ברוב הרשתות מחירי הבשר הטרי המיובא נמוכים ממחירי הבשר משחיטה מקומית.

 

הבשר האירופאי – מגיע במגוון רחב של 22 זנים. גידול הבשר והכנתו לשיווק הנו בפיקוח מחמיר מאד בתקני האיחוד האירופי ובסטנדרטים מהמחמירים בעולם. היקפי ייצור הבקר באירופה מבטיחים אספקה שוטפת וקבועה לישראל וצמצום התלות בייצור מקומי.

 

הקמפיין בישראל הוא תוצר של שיתוף פעולה בין מספר יצרני בשר אירופאים ובראשם – איגוד מגדלי הבקר של צרפת INTERBEV ובין האיחוד האירופי אשר חברו יחדיו לטובת הקמפיין בישראל. השף שנבחר כפרזנטור לקמפיין הוא השף יוסי חנוכה – שזכה לאחרונה בתחרות בישול בינ”ל כחבר נבחרת ישראל בשתי מדליות זהב ומדלית ארד.

 

תגובות

תגובות