סיסמתך תשלח אליך בדואר אלקטרוני

3 מנות צמחוניות של שף גיא מישלי

מאת: הלידרים | 14 באוגוסט 2018

גיא מישלי, שף SODEXO ON SITE מציג מנות צמחוניות שיכולות להיות בהחלט מתאימות להגשה לאירוח ולהיראות מנות גורמה!

 

חציל במילוי עגבניות צלויות סויה וטחינה על מצע קרפצ’יו עגבניה

רכיבים: ל 2 מנות:

 

  • חצילים 2 יח
  • עגבניות 8 יח
  • טופו 20 גר
  • טחינה 1 כוס
  • טורטיה 1 יח
  • כוסברה 20 גר
  • סויה 100 גר

 

להכנת הקרפציו:

  • נחתוך את העגבניות(מומלץ אדומות ובשלות ) לרבעים ואחר כך נפלט אותם.
  • נניח את הפיליטים  והתוכן במגש אפיה ונכניס לתנור שחומם מראש ל240 מעלות ל 5 דקות
  • לאחר האפייה נקלף את הקליפה מהפילטים ונניח על צלחת עם נייר אפיה.
  • מעל העגבניות נניח ניר אפיה נוסף ובעזרת פטיש של שניצל ובעדינות ניצור קרפצ’יו עגבניה עגול

 

להכנת חציל ממולא:

  • נחתוך חצילים לאורכים דקים ככל הניתן (מומלץ להשתמש במנדולינה) ואת הפרוסות נטגן עד להזהבה, נניח בקוקט וניצור קערית

 

מלית לחציל:

  • את שבבי הסויה נשרה במים חמים לכמה דקות ונקצוץ את תוכן העבניה הצלויה
  • נוסיף כף טחינה גולמית וכוסברה קצוצה ונמלא את קוקוט החציל במלית.
  • להכניס לתנור ל 5 דקות על 160 מעלות
  • לאחר האפייה נוציא את החציל מהקוקוט ונניח על קרפצ’יו העגבנייה, נגרד טופו מעל החציל נזליף מעט טחינה וכוסברה

 

מומלץ להגיש עם משולשי  טורטיה מטוגנים.

צילום: גיא מישלי

 

 

כדורי סויה  בציפוי קורנפלקס על מצע קרם בטטה

רכיבים:

  • שבבי סויה(בטעם בקר) 100 גר
  • קורנפלקס 20 גר
  • קשיו קצוץ 20 גר
  • אגוזים קלויים 20 גרם
  • צ’ילי מתוק 3 כפות
  • בצל ירוק חופן
  • מלח 1 כף
  • פלפל טחון חצי כף
  • מעט פירורי לחם

אופן הכנה:

  • משרים סויה במים חמים מסננים ומערבבים עם האגוזים קשיו פלפל מלח וצ’ילי מתוק ובצל ירוק
  • מהתערובת שנוצרה נכין כדורים קטנים בגודל כדורי פלאפל ואז נצפה אותם בפירורי לחם וקורנפלקס קצוץ
  • לאחר מכן ניתן לטגן או לאפות את הכדורים

להכנת הקרם בטטה:

בסיר עמוק נבשל 4 יח בטטה עד ריכוך נסנן ונעביר למגימי’קס, נוסיף מלח פלפל שום ושמן עד לקבלת מרקם חלק

 

להגשה: את הקרם בטטה שנוצר נניח על צלחת הגשה ומעל נניח את הכדורים שיצרנו. מומלץ לאכול חם!

בתיאבון!

 

 

מיני סמבוסק על מצע קרם פלפל קלוי וטחינה

רכיבים:

  • לחמניות בריוש 2 יח
  • גרגירי חומוס 100 גר
  • ביצה קשה 2 יח
  • עגבניות 6 יח
  • גמבה 4 יח
  • טחינה חצי כוס
  • בצל סגול קצוץ 2 יח
  • צרור פטרוזיליה קצוץ
  • חצי כף פפריקה
  • כף שום קטוש
  • כף כמון
  • חצי כף פלפל שחור
  • חצי כף מלח
  • שתי כפות שמן

אופן הכנת המילוי:

  • בסיר עמוק נבשל את החומוס עד ריכוך(ניתן להוסיף אבקת סודה לזירוז התהליך) נסנן מהנוזלים ונצנן על מסננת
  • במחבת נפרדת נטגן את הבצל הקצוץ עד להזהבה, נוסיף את גרגירי החומוס והתבלינים, לאחר ערבוב קל נוסיף את עשבי התיבול ונוריד מהאש

להכנת קרם פלפל

  • נשמור את הפלפלים ועגבניות בשלמותם ונכניס לתנור שחומם מראש על 240 מעלות רבע שעה(ניתן לצלות על הגריל)
  • לאחר מכן ננקה את הפלפלים ועגבניות מבפנים
  • את הירקות הקלויים נטחן במגימקס עד לקבלת מרקם אחיד

צילום: גיא מישלי

 

להכנת הסמבוסק

לאחר התפחה ניצור גומות בלחמניות הבריוש ונמלא בתוכן מהמלית, נסגור ונהדק את הבצק היטב ניתן לטגן או לאפות בתנור על 160 מעלות  25 דקות