סיסמתך תשלח אליך בדואר אלקטרוני

4 מתכונים לשבועות של חלי ממן

מאת: חלי ממן | 15 במאי 2018

במיוחד ללידרים, מקבץ מתכוני חג השבועות באדיבות חלי ממן, קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא.

עוגת גבינה קלה

4 מנות  =כל מנה תחליף למנת חלבון ופחמימה.

מצרכים:

 

250 גרם גבינה לבנה 5%

1 ביצה

גרידת תפוז או לימון

3 כפות קמח

1 כף קורנפלור

1/2 כפית אבקת אפיה

תפוח עץ מרוסק

ממתיק מלאכותי

 

אופן ההכנה:

מערבבים בשתי קערות נפרדות, את החומרים היבשים לחוד ואת הרטובים לחוד.

שופכים את תוכן הקערה של החומרים היבשים לתוך הרטובים ובוחשים היטב.

מעבירים את התערובת לתבנית חד פעמית קטנה או מוארכת, משומנת קלות.

מכניסים לתנור ואופים בחום בינוני (180 מעלות), עד להשחמה.

צילום ISTOCK

 

בורקס של מזליקה

מצרכים:

עלה 1 של בצק פילו

80 גרם  (כ-3 כפות) גבינת פטה או בולגרית כמובן 5%

טיפה חלב 1% להברשת העלים

טיפה חלבון ביצה להברשה

תרד לפי העין (אפשר מאודה או של סנפרוסט לאחר הפשרה קלה במיקרו)

 

אופן ההכנה:

לוקחים את העלה ומקפלים אותו פעמיים (נוצרת תחתית של 4 שכבות בצק פילו), מברישים אותו עם קצת חלב בשביל שלא יהיה יבש. שמים עליו את הגבינה והתרד.

מצמידים מעט את הצדדים כדי שידבקו ומברישים מלמעלה עם החלבון של הביצה.

שמים בתבנית עם שפריץ אחד של שמן ספריי (לא חובה) ומכניסים לתנור מחומם מראש לכ-15 דקות.

 

ניתן להכין מנות מכל החבילה של הבצק מראש להכניס למקפיא. כל פעם שרוצים לאכול אחד לארוחת ערב, מברישים את הבורקס הקפוא עם החלבון של הביצה ומכניסים לתנור!

 

בורקס 1 מוכן = תחליף לארוחת הערב

צילום ISTOCK

 

פשטידה מהירה בירוק –לבן

3 מנות, כל מנה 1.5 חלבון גבינה

 

מצרכים:

1 שקית ברוקולי מוקפא

1 שקית פרחי כרובית  מוקפאים

250 גרם גבינה צפתית 1/2% שומן, מגוררת

2 ביצים טרופות

1/4 כפית פלפל לבן

5 כפות חלב 1% שומן

 

תבנית עגולה בקוטר 26 ס”מ

 

אופן ההכנה:

שמים את הברוקולי והכרובית בסיר עם מעט מים, ומאדים כ- 10 דקות. מסירים מהאש ומצננים מעט.

בקערה נפרדת מערבבים את הגבינה הצפתית, הביצים, הפלפל הלבן והחלב. מוסיפים לכרובית ולברוקולי  ובוחשים היטב.

מעבירים לתבנית משומנת קלות ואופים כ- 40 דקות בחום בינוני.

צילום ISTOCK

 

פסטה עם ירקות

1/4 מהכמות = מנת פחמימה

 

מצרכים:

2 כוסות פסטה או 2 כוסות אטריות נודלס לאחר בישול

1 בצל

1 פלפל אדום

1 פלפל ירוק

1 פלפל צהוב

לחתוך הכול לרצועות דקות

2 גזרים

2 קישואים

כפית שמן זית

כף סויה, כף צ’ילי (מתוק או חריף לפי הטעם)

מלח, פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

מאדים את הבצל בכפית השמן (רצוי במחבת טפלון), מוסיפים את שאר הירקות ומקפיצים הכול ביחד למשך 10 דק’.

ממיסים את התיבוליות בחצי כוס מים חמים ושופכים על הירקות.

מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומורידים מהאש.

מערבבים את הירקות עם הפסטה/נודלס המוכנים ומגישים.

 

 

 

 

תגובות

תגובות