סיסמתך תשלח אליך בדואר אלקטרוני

3 מתכונים מטורפים לשבועות של ארז קומרובסקי

מאת: הלידרים | 15 במאי 2018

ארז קומרובסקי, מפתח הקמחים של סוגת עם שלושה מתוכנים שאתם חייבים לעצמכם בשולחן החג

 

גוזלמה מבצק יוגורט ובולגרית – מתכון טורקי קליל ביותר

לבצק:

5 כוסות קמח רב תכליתי של סוגת

3 כוסות יוגורט כבשים

1 כף מלח

למילוי:

בולגרית המאירי

ועלי מיורם

הכנה:

ללוש את הקמח עם היוגורט והמלח מס דקות עד שהבצק מתאחד (אין מדובר בלישה ארוכה)

מניחים בצד לשעה מכוסה בניילון , מחלקים ל 10 כדורים מרדדים כל כדור לעיגול דק ביותר על משטח עבודה מקומח קלות, מניחים את המילוי על חצי מהעיגול וסוגרים בחצי השני, סוגרים היטב בעזרת האצבעות ומורחים בשמן זית מרדדים שוב בעדינות כדי לא לפוצץ את המאפה, מחממים מחבת ברזל היטב וכשהיא חמה צולים את הגוזלמה עד שהיא משחימה היטב משני הצדדים, אוכלים מהר מהר .

צילום: נמרוד סונדרס

חלוז צ’רקסי

לבצק:

500 גר קמח רב תכליתי של סוגת

1+1/2 כוסות מים

3/4 כף מלח שטוחה

 

למילוי:

גבינת ג’בני עיזים מגורדת

או ריקוטה יבשה מחלב עיזים

שום ירוק קצוץ דק (החלק הירוק של העלים) או בצל ירוק קצוץ דק

 

לשים במשך מס דקות את הקמח המים והמלח מחלקים ל 10-15 כדורים ומניחים בקערה עם שמן תירס לאחר כשעה שעתיים בשמן פותחים את הכדורים ביד ועל משטח משומן כמו מופלטה, הבצק חייב להיות דק דק במרכז הבצק מניחים את הג’בני המגורדת ומפזרים עלי בצל ירוק ואפשר גם נענע!

מגלגלים לנקניק ומסובבים לשבלול בדיוק כמו לבורקס טורקי מועכים טיפה,

אופים בתנור או בטאבון חם כ 10-15 דק עד הזהבה,

נ.ב.

זו היא ווריאציה על חלוז ולא המתכון הצ’רקסי המקורי למי שתהה.

צילום: נמרוד סונדרס

ספיחה של עגבניות מדורה עם גבינת פקורינו גלילית

בצק לספיחה:

1 קג קמח לחם של סוגת

250-300 גר מים

250-300 גר שמן זית

1 כף שמרים

1 כף מלח

למילוי:

12 עגבניות בשלות

מלח ים גס

1-2 פלפל חריף אדום קצוץ גס

250 גר גבינת פקורינו כבשים מקומית מיושנת היטב

3 שיני שום קצוצים + חופן עלי צתרה/טימין

או מילוי 2 :

4-5 חצילים בלאדי

200-250 גבינת עיזים לא בשלה מידי

ואגודת בצל ירוק

צרור עלי אורגנו

מעט שמן זית

הכנה:

בקערה מערבבים את הקמח עם השמרים. מוסיפים את המים ולאט לאט מוסיפים את השמן תוך כדי לישה בידיים, מוסיפים את המלח וממשיכים בלישה עד שהבצק נעים ומשיי למגע. מניחים בקערה מכוסה בניילון לתפיחה של שעה עד שעה וחצי, מחלקים ל25 כדורים קטנים ונותנים להם לתפוח מתחת לניילון עוד חצי שעה. בינתיים מכינים את המילוי:

למילוי העגבניות – חוצים את העגבניות לשנים, מטפטפים מעט שמן זית ומפזרים מעט פלפל אדום חריף מלמעלה, צולים בטאבון או בתנור הכי חם שאפשר עד שהעגבניות שרופות מבחוץ, מקלפים ושומרים במסננת, מערבבים עם הצתרה או הטימין והשום ומתקנים תיבול אם צריך

למילוי החצילים:

חותכים את החצילים לקוביות של 1.5 ס”מ מטפטפים עליהם שמן זית בוזקים מלח גס וצולים על תבנית טאבון או תנור חם מאוד עד שזהוב, מניחים במסננת עד שמתקרר לטמפ’ החדר, מערבבים עם עלי אורגנו ובצל ירוק.

אופן האפייה:

פותחים כל כדור בצק לעיגול קטן 10-12 ס”מ מניחים את אחד המילויים על הבצק כמעט עד הקצה,

צובטים ב 4 פינות ואופים בטאבון או בתנור החם על תבנית מחוממת מראש טוב טוב

צילום: נמרוד סונדרס