סיסמתך תשלח אליך בדואר אלקטרוני

מתכוני דגים של חלי ממן לשולחן החג

מאת: הלידרים | 26 במרץ 2018

מתכוני דגים שאתם חייבים להכין לשולחן החג, מתכוני דגים שיעשו לכם את שולחן החג טעים יותר, בריא יותר והכי חשוב בלי הרבה קלוריות, באדיבות חלי ממן

מתכוני דגים כאלה לא מוצאים כל יום, חלי ממן רשמה במיוחד עבורכם 3 מתכוני דגים שאתם חייבים להכין לשולחן ליל הסדר, אתם לא חייבים לבחור מתכון אחד, פשוט תעשו את כולם. בתאבון!!!

 

מתכון דג בכוסברה ולימון

מרכיבים:

1 כפית פלפל שחור

1 כפית פפריקה

3 פלפלים יבשים

5 שיני שום

2 לימונים פרוסים דק

1 כוס כוסברה טרייה

1 ק”ג סלמון

1 כפית כורכום

1 כוס מים

2 כפות שמן

אופן ההכנה:

מכינים משרה מעשבי התיבול הקצוצים, מיץ לימון, שום קצוץ או כתוש, שמן זית, מלח ופלפל. שמים את חזה העוף בתוך המשרה ומעסים אותו עד לכיסוי מניחים לשעה וחצי של השריה, מידי פעם הופכים את העוף  מטגנים על מחבת טפלון, או מחבת גריל עד להשחמה.

 

מתכון נסיכת הנילוס בתנור

 

 

מרכיבים

3 שיני שום

2 עגבניות גדולות

1 בצל גדול

400 גרם דג נסיכת הנילוס

1 כפית שמן זית

1 לימון שלם על קליפתו

מלח ופלפל

מתכוני דגים

באדיבות חלי ממן

אופן ההכנה

מרחו שמן זית על התבנית, כסו לפי סדר בפרוסות בצל, פרוסות עגבנייה, פזרו מעל שיני שום פרוסות לימון טרי דקות עם הקליפה. על כל זה הניחו נסיכת הנילוס, הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם. כסו בנייר כסף, שעה בתנור.

עדיין לא לידרים? לחצו כאן והצטרפו

מתכון נסיכת הנילוס ברוטב אדום באדיבות חלי ממן, קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא

מרכיבים

3 כוסות מים רותחים

3 כפות קטשופ

2 קופסאות רסק עגבניות= 200 מ’

1 צרור פטרוזיליה/ כוסברה קצוצה

2 עגבניות בשלות פרוסות

3 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות גדולות

3 גזרים פרוסים דק, בערך 1/2

1 ראש שום קלוף וחתוך לפרוסות

1 כף שמן זית

2 בצלים בינונים קצוצים

1.5 ק”ג נסיכת הנילוס פרוסה למנות אחרי השריה במי לימון לרבע שעה

2 כפות מיץ לימון טרי

מלח או אבקת מרק לפי הטעם

פלפלס גרוס לפי הטעם

1 כף גדושה פפריקה מתוקה

פלפל ירוק/ אדום חריף לפי הטעם

אופן ההכנה

מטגנים בצל בסיר שטוח ורחב עד להזהבה, מוסיפים שום ומערבבים, מוסיפים גזר תוך ערבוב למשך 10 דקות, מוסיפים את הפלפלים לעוד 10 דקות. מוסיפים עגבניות, רסק, קטשופ, פטרוזיליה, מים, פלפל חריף, לימון ותבלינים ומערבבים היטב כשהרוטב מוכן מניחים את פרוסות הדג, מכסים ברוטב ומבשלים כשעה לספיגת טעמים.

מתכוני דגים

באדיבות חלי ממן