סיסמתך תשלח אליך בדואר אלקטרוני

מתכון חגיגי לחנוכה: לבבות צ’ורוס ומטבלים מתוקים

מאת: תמיר ילינק | 4 בדצמבר 2017

לידרס מביאים לכם את המתכונים הכי שווים לקראת חנוכה

 

לרגל חג החנוכה מגישה חברת “אחוה“, יצרנית הטחינה והחלוה המובילה בישראל, מתכון של לבבות צ’ורוס פריכים ושלוש אופציות למטבלים מתוקים ונפלאים המבוססים על ממרחי הטחינה של אחוה. מתאים להגשה בימי החג ולפינוק של בוקר, לקינוח בתום ארוחה וכפעילות מתוקה עם הילדים.

בתיאבון!

צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי

מצרכים (לכ-15 יחידות):

3.5 כוסות קמח

3 ביצים בגודל בינוני

1.5 כוסות מים

חצי כוס סוכר

חצי כפית אבקת אפיה

חצי כפית תמצית וניל

קורט מלח

שמן לטיגון

מצרכים למטבל טחינה סילאן ושברי “ברס”

2 כפות גדושות ממרח טחינה סילאן “אחוה” (400 גרם)

2 כפות חלב קוקוס

חצי בננה מעוכה

1 כף גדושה שברי “ברס” – תערובת תעשייתית של שברי אגוזים ושבבי קרמל (ניתן למצוא בחנויות מתמחות לאפייה(

מצרכים למטבל טחינה שוקולד ודובדבני אמרנה

2 כפות גדושות ממרח טחינה עם שוקולד “אחוה” (400 גרם)

2 כפות ליקר דובדבנים

5-6 דובדבני אמרנה (ניתן לרכוש במעדניות במשקל או בצנצנת)

2-3 כפות ממיץ הדובדבנים

מצרכים למטבל חלוה וחמאת בוטנים

2 כפות גדושות ממרח חלוה “אחוה” (400 גרם)

1 כף חמאת בוטנים מלוחה

2 כפות חלב אגוזים

1 כף גדושה שברי בוטנים להגשה

להגשה: אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

  1. להכנת הצ’ורוס: מרתיחים בסיר קטן מים, שמן, סוכר מלח ותמצית וניל. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים בכף עד לבישול הקמח. מורידים מהאש וממתינים שיתקרר מעט.
  2. מעבירים את התערובת לקערת המיקסר עם וו לישה, מערבבים ומוסיפים את הביצים בהדרגה. מעבירים את התערובת לשק זילוף.
  3. מזלפים את הבצק דרך צנתר משונן ויוצרים צורת “לב”. מניחים על גבי מגש עם נייר אפייה בשורות ארוכות ומקפיאים כרבע שעה.
  4. לאחר שהתערובת מתגבשת במקפיא, מסמנים בסכין חריצים לאורך השורות, כל 5 ס”מ. שוברים או חותכים את המקלות לפי הסימון ומטגנים בשמן רותח עד להזהבה.
  5. להכנת מטבל טחינה, סילאן ושברי ברס: מכניסים לבלנדר את ממרח הטחינה הסילאן, חלב הקוקוס, הבננה והברס וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד ודליל. במידת הצורך מוסיפים כף חלב נוספת.
  6. להכנת מטבל טחינה, שוקולד ודובדבני אמרנה: מכניסים לבלנדר את ממרח הטחינה שוקולד, את מיץ הדובדבנים, ליקר הדובדבנים ו- 2 דובדבנים שלמים וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד ודליל. במידת הצורך מוסיפים כף נוספת ממיץ הדובדבנים. לפני הגשה מוסיפים 2-3 דובדבני אמרנה שלמים.
  7. להכנת מטבל חלוה וחמאת בוטנים: מכניסים לבלנדר את ממרח החלוה, החלב וחמאת הבוטנים וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד ודליל. לפני הגשה מוסיפים את שברי הבוטנים.
  8. מעבירים את הצ’ורוס לכלי הגשה, מפזרים אבקת סוכר ומגישים יחד עם המטבלים בכלים קטנים ונאים.

צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי