סיסמתך תשלח אליך בדואר אלקטרוני

מתכון לסלט עדשים כתומות ותרד מושלם לסוכות

מאת: the kitchen coach | 3 באוקטובר 2017

מתכון קליל לסלט שיעשה לכם נעים מתחת לסוכה

 

 

ביקשו מכם להביא סלט לארוחת החג? חושבים על תוספות מעניינת שתקליל את האווירה הכבדה? קבלו מתכון מעולה וחגיגי של סלט עדשים כתומות ותרד שיעשה את העבודה.

החדשות הטובות הוא גם טבעוני כך שהוא יתקבל בשמחה על ידי כל האושפזין שלכם.

בתאבון!

 

מתכון לסלט עדשים כתומות עם תרד תורכי וסומאק

3-4 מנות, 15 דקות עבודה, 30 דקות בישול, טבעוני

מצרכים:

1 כוס (200 גרם) עדשים כתומות, שטופות היטב
1 צרור תרד תורכי, שטוף היטב וחתוך גס
½ כפית סומאק
2-3 כפות זרעי חמנייה, קלויים
מלח ופלפל שחור גרוס
מיץ מחצי לימון
3-4 כפות שמן זית

אופן הכנה:

מחממים כף משמן הזית בסיר רחב. מוסיפים את עלי התרד ומטגנים על להבה גבוהה 2-3 אגב ערבוב, עד שהצטמק ואיבד את רוב נפחו. מכבים את האש ונותנים לו להתקרר.

שמים את העדשים בסיר ומכסים במים.

מביאים לרתיחה ומבשלים עוד דקה, עד שהעדשים התרככו מספיק להיות אכילות אבל נשארות מעט פריכות (אל דנטה, כמו פסטה). מסננים ושוטפים במעט מים קרים.

סוחטים את עלי התרד, מעבירים לקערה ומפרידים בין העלים – כדי שיהיה קל לערבב אותם. מוסיפים את העדשים המבושלות ואת שאר המצרכים לסלט. טועמים ומתבלים לפי הטעם. מגישים חם או קר.

 

צילום: קרן ביטון כהן

 

 

אולי יעניין אתכם גם:

הבלוגרים של ישראל: עז תלם The kitchen coach