סיסמתך תשלח אליך בדואר אלקטרוני

הבלוגרים של ישראל: עז תלם The kitchen coach

מאת: הלידרים | 3 באוקטובר 2017

עז תלם הבלוגר הבשלן הוא כ”כ מוכשר עד שהוא הצליח להוציא לאור ספר בישול המוקדש כולו לכרובית (יאמי!) בזכותה של הרשת החברתית. התבשילים שלו בהחלט קופצים מבעד למסך. יאללה רוצו לעקוב!

 

אנחנו אוהבים בלוגרים כמו עז תלם. הבלוגר המוכשר מאחורי הבלוג הסופר מגרה “the kitchen coach”. אתם יודעים כאלה שלקחו את התשוקה שלהם והפכו אותה לקריירה. איך? בזכות עבודה קשה והשקעה.

הוא אולי מוכר לכם מהעונה הראשונה של היפה והחנון אבל החיים של עז לגמרי סובבים סביב אוכל. בבלוג ובערוצי המדיה החברתית שלו הוא מציג מתכונים מעוררי תיאבון שמדברים אל כולם, אותם הוא מלווה בהסברים פשוטים שאפילו אסונות מטבח מהלכים יוכלו לעקוב ולהצליח.

את האהבה שלו לכרובית הוא הצליח לתרגם לספר מעלף שלם המוקדש לירק המופלא הזה שיצא לפועל בזכות פרוייקט מימון המונים ומבט חטוף באינסטגרם שלו יגרום לכם להיות מעריצים.

 לחשבון האינסטגרם I   לעמוד הפייסבוק  I   לבלוג    I לרכישת ספר מתכוני הכרובית (מומלץ)

 

 

קצת עלי:

מפיץ אושר בעולם בעזרת הסברים ומתכונים לבישול ביתי מוצלח =]

עיסוק:

מתכונאי, כתב אוכל, ועכשיו גם מחבר ספרי בישול

גיל + תאריך לידה:

18 לנובמבר, בקרוב חוגג 31

עיר מגורים

רחובות

מצב משפחתי

נשוי טרי..4 חודשים 🙂

חוגג 30 שנות קיום עם המבט קדימה 😊 (ומשקפי שמש חדשות 😎)

A post shared by Oz Telem (@oztelem) on

כמות עוקבים

בעמוד בפייסבוק: 13,500  בבלוג 10,000

עוקבים באינסטגרם3785

ממוצע לייקים242.3

ממוצע תגובות: 10.25

מעורבות: 6.67%

מה גרם לך להתחיל להעלות פוסטים/סרטונים לפייסבוק ולרשתות החברתיות?

פייסבוק הוא כלי להעברת המסרים שלך, ואתה יוצר בעזרתו קשר ישיר עם האנשים שהתוכן שאתה יוצר מדבר אליהם. המשוב המיידי הזה הוא שגרם לי להתחיל ולהמשיך, את העבודה בבלוג, בפייסבוק ובשאר הפלטפורמות.

 

 

מתי התחלת לבשל? או לגלות עניין באוכל?

מאש שהייתי קטן גיליתי עניין באוכל, סבתא ודודה שלי מספרות שתמיד הייתי נכנס למטבח בזמן הבישולים. ההתעסקות באוכל הפכה לרצינית קצת אחרי שהשתתפתי ביפה והחנון (עונה ראשונה, שנת 2008). בעקבות התוכנית הבנתי שאני לא עושה מספיק דברים שאני אוהב – ואז התחלתי להכניס את עולם הבישול לחיים שלי, אירחתי חברים לארוחות, התחלתי ללמוד ולעבוד במסעדות וכך עשיתי את צעדי הראשונים בעולם המרתק הזה.

 

מאיפה אתה מקבל את ההשראה שלך?

מכל מקום, והרבה ממנה מגיעה מהקוראים, שמבקשים כתבות מסומות. למשל לפני שנתיים העליתי פוסט על איזה מרקים רוצים שאני אכין לקראת החורף, ואחת הקוראות ביקשה מנה שנקראת אשה רשתה  מרק פרסי עם קטניות אטריות והמון עשבי תיבול. אני לא הכרתי את המרק עד התשובה שלה ומאז שלמדתי איך להכין אותו הוא הפך לאחת המנות הפופולריות ביותר ולכזו שאני מכין המון בבית (אפילו הכנתי למשפחה לארוחה המפסקת של כיפור האחרון)

 

 

 

אתה בלוגר כבר הרבה שנים ולאחרונה הוספת ‘מחבר ספר בישול’ לתארים שלך. איך פרסום הספר השפיע על החיים שלך?

ספר הכרובית נוצר אחרי הרבה עבודה קשה, קודם כל היה פרויקט מימון המונים  שבזכות ההצלחה שלו והתמיכה מהקוראים (לא בלייקים, בכסף אמיתי!) בכלל יכולתי ליצור את הספר כמו שאני רוצה. לאחר מכן הייתה את העבודה הטכנית על הספר, להחליט איזה המתכונים לצלם, איך לצלם אותם, מה לספר על כל מנה, איך לעצב ולבנות את הספר ככה שהוא יקיים את כל ההבטחות שנתתי בפרויקט, ועכשיו יש את השלב של המכירה כמוציא לאור עצמאי

אני נרגש כל יום מחדש לשמוע על הסיפורים שנוצרים סביב הספר: מישהי שהזמינה את הספר מתנה לחג לכל הילדות והכלות שלה, אמא שהבת שלה שונאת את כל הירקות מלבד כרובית ופתאום יש לה הרבה יותר דרכים לגוון את שגרת הארוחות בבית, קוראת מלוס אנג’לס שהביאו לה את הספר במיוחד ועכשיו כבר עושה איתו להטוטים בצד השני של העולם ועוד, זו תחושה של אושר שקשה לתאר וממלאת אותי בהמון מוטיבציה להמשיך וליצור.

 

מה לא תעלה לעולם לפייסבוק

ביקורת שלילית על מסעדה. הייתי טבח בעברי ואני יודע כמה קשה העבודה של הבישול, כמה מאתגר זה לשמור על רמה גבוהה. אז אם יצאתי לאנשהו והחוויה הייתה לא טובה אני לא אכתוב על זה. אבל אם הייתה חוויה טובה מאוד אני אפרגן בכיף

 

 

.

פוסט שאתה הכי גאה בו? ולמה?

לא בדיוק פוסט אלא יותר הטירוף שהתרחש על הוול שלי כשהספר יצא, והתחיל להגיע לאנשים שהזמינו אותו – ומרוב התרגשות ישר העלו פוסטים ותייגו אותי, היו מאות פוסטים שכאלו, כולל פרגון ענק של החברים והחברות מעולם האוכל וזה היה מדהים לראות את ההתלהבות שנוצרת סביבו.

 

My new cookbook is out of the print! Book of the cauliflower by Oz Telem 😊😊 גבירותיי ורבותי ההמתנה הסתיימה! אחרי 9 ימי צילום 73 מתכונים ופרויקט מימון המונים מוצלח במיוחד, ספר הכרובית שלי יצא לאור! השבוע יישלחו העותקים למי שהזמינו את הספר במהלך מימון ההמונים ובקרוב אשתף בעמוד מכירה מסודר לכל מי שרוצה לארגן לעצמו עותק או שניים 😉 עריכה: @raheli צילום: @assafambram סטיילינג: @noa.kanarek עיצוב גרפי: @dan.kopman #cookbook #cauliflower #vegan #paleo #veggie #veggielover #gargeran #yum #vegetarian #cauliflowerpizza #cauliflowermash #cauliflowerrice #cauliflowercrust

A post shared by Oz Telem (@oztelem) on

 

איך זה מרגיש להיות ויראלי?

האמת? אני לא מרגיש שאני ויראלי, פשוט עובד קשה בשביל הזכות להמשיך לעסוק במה שאני אוהב, וכל יום אני לומד קצת על איך לעבוד טוב יותר באמצעי המדיה השונים.

המתכון המנצח שלך הוא?

לחלוטין מוקפץ– אחת מהכתבות הראשונות שפרסמתי בבלוג ואחת מהנקראות ביותר. מה שעשיתי בכתבה זה להסביר איך להכין מוקפץ מוצלח בתנאי הבישול של הבת (מחבת ביתית, בלי להבת ווק כמו של מסעדות) ועד היום אני מקבל תגובות על סיפורי הצלחה ומוקפצים טובים שנוצרו בזכותה.

המתכון המנצח. צילום: קרן-ביטון-כהן.

האימוג’י הכי חרוש שלך?

=] זה סמיילי לעצלנים כי לא צריך ללחוץ על שיפט כדי להפעיל אותו =]=]

מי הבנאדם שהכי התרגשת לגלות שהוא עוקב שלך?

בלוגרית אוכל אמריקאית בשם Tori Avey, אני עוקב אחריה שנים וממש לאחרונה היא הצטרפה לעוקבים שלי

מה התגובה הכי מצחיקה/מוזרה שקיבלת?

הכי מצחיק שמתבלבלים ביני לבין בלוגרים אחרים, כבר כמה פעמים קיבלתי תגובות בסגנון: “אין עלייך דפני”.

 

 

מי האדם האחרון ששלחת לו הודעה מהפלאפון (לאו דווקא באינסטגרם)

איחלתי לאשתי יומולדת שמח =]

הדבר האחרון שחיפשת בגוגל be honest

את העונה החדשה של Hell’s Kitchen של גורדון רמזי,השנה זו עונת אולסטאר עם מתמודדים מעונות שעברו שלא הגיעו לגמר 🙂