סיסמתך תשלח אליך בדואר אלקטרוני

מתכון לשוק טלה בקדירת רכז רימונים, ענבים וסלקים

מאת: הלידרים | 2 בספטמבר 2017

הצעה למתכון שוק טלה עשיר טעמים לארוחת חג שלא תשכח.

לקראת החגים שבפתח, רשת טיב טעם בחגיגית בשרים איכותיים מנדבת מתכון שוק טלה לשולחן החג המשלב רימונים, ענבים וסלקים. המעניקים מגוון טעמים עשיר.

 

שוק טלה בקדירת רכז רימונים, ענבים וסלקים

1 שוק טלה במשקל 2-2.5 ק”ג

10 סלקים קטנים ללא הקליפה

10 בצלי שאלוט קלופים

1 חבילת ענבים ירוקים

1 חבילת ענבים שחורים

1 צרור תימין

200 מ״ל רכז רימונים

2 ליטר ציר עוף / מים

2 כפות דבש

מלח ופלפל שחור טחון טרי

1/4 כוס שמן זית

מתכון לשוק טלה

צלם: אפיק גבאי

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-170 מעלות.

מכינים את הרוטב: במחבת גדולה מביאים לרתיחה רכז רימונים, ציר עוף/מים ודבש.

צולים את הבשר: מברישים את שוק הטלה בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל שחור, ומניחים בתבנית אפייה גדולה.

מוסיפים תימין, בצלי שאלוט, סלקים וענבים בשני צבעים (עם הגבעולים).

יוצקים את הרוטב לתבנית. צולים כשעה וחצי עד להזהבה, מגבירים את החום ל-190 מעלות וצולים חצי שעה נוספת.

בתאבון…

מתכון לשוק טלה

צלם: אפיק גבאי